Blog Vander details

Wat is een glascoating?

×
Ga terug naar het overzicht

Een glascoating is een harde beschermlaag die aangebracht wordt over de lak van de auto. Het is gemaakt om te voldoen aan de hoogste eisen in de professionele autozorg wereld (detailing). Door zijn samenstelling beschermt het de autolak met een harde laag tegen lichte krassen. Maar is buiten een beschermende functie ook door zijn hydrofobische gedrag, vuil en water afstotend waardoor de lak langer schoon blijft en makkelijker schoon te maken en te houden is.

Een glascoating geeft een verharde en complexe structuur. Dit zorgt ervoor dat  vegen of fijne krasjes (swirls) worden opgevangen in de coating en niet in de lak. Glascoating dankt zijn naam aan het  hoofdbestanddeel silca ofwel sio2 ook wel het hoofdbestanddeel van zand. Welke verandert onder hoge temperatuur met ander ingredienten in glas. Vandaar de naam glascoating.

Zie ook de FAQ voor veelgestelde vragen over een glascoating.

Duurzame bescherming

Na het laten polijsten van uw autolak blijft er een onbeschermde lak over. Deze is vaak tot perfectie gepolijst en er zit veel tijd en geld in. Om deze autoklak goed te beschermen raden wij aan een glascoating aan te laten brengen. Er zijn natuurlijk wel alternatieven zoals bv een wax of een polymeer, maar deze alternatieven moeten regelmatig opnieuw worden aangebracht.

Daar gaat veel kostbare tijd aan verloren. Glascoating is vuil en water afstotend (hydrofoob) en is makkelijker schoon te maken. Ten slotte beschermt het tegen invloeden van buitenaf, zoals vogelpoep of pekelwater, insecten of zure regen.

Levensduur

Glascoating is niet onaantastbaar. Echter geldt: des te beter u de glascoating onderhoudt, des te langer gaat deze mee. Gaat u 2-3x per week met de auto door de krasstraat of wast u de auto op de verkeerde manier? Dan zal de coating ook sneller slijten. Als u goed voor de coating zorgt blijft de coating jarenlang mooi. Bij goed onderhoud biedt de glascoating 3+ jaar bescherming, met garantie en sertificaat.

Voor het onderhouden van uw coating, kunt andere gebruik maken van snowfoam,s peciale shampoo’s en andere handwas producten en attributen, zoals bijvoorbeeld het 2 emmer systeem.  We adviseren u graag over de juiste producten.

Ga terug naar het overzicht
Gebaseerd op 30 recensies.
Henk Gemser
Henk Gemser
2022-04-21
Uitermate professioneel en klantvriendelijk bedrijf. Mijn prachtige Audi A3 weer als nieuw! Blij dat ik voor dit bedrijf gekozen heb ipv een gewone poetser, zelfs krassen zijn weg. Het contact met de eigenaar vond ik ook erg fijn verlopen. Alles wordt goed uitgelegd onder het genot van een kop koffie. Omdat ik geen vervoer had, ben ik weggebracht en ook weer opgehaald, top. Dit bedrijf heeft er weer een klant bij!.
Bas Bockling
Bas Bockling
2022-02-11
Top kwaliteit vakwerk zeer tevreden! Dank Eric!!
Rinke Koehoorn
Rinke Koehoorn
2021-12-13
Ik heb mijn auto laten coaten, en hij is geweldig mooi geworden. De verzorging was vanaf het eerste moment super. Werd direct op de hoogte gebracht van de staat van de auto en het plan van aanpak. Tot het moment van aflevering voortdurend op de hoogte gesteld. Na deze ervaring blijft mijn auto hier in onderhoud.
Bert van der Weide
Bert van der Weide
2021-10-31
WoW 🤩😍! Serieus flabbergasted was ik toen ik vanmiddag m’n auto terug kreeg na een week detailen. Hij is gewoon nieuw💎🤍👌🏻. Ieder z’n vak, dat blijkt maar weer. Ik had dit resultaat zelf never nooit behaald omdat ik gewoonweg de ruimte, kennis en materialen niet heb. Erik van Vanderdetails, je bent een topper!
John Buter
John Buter
2021-09-02
Top bedrijf! Zonder er mee gereden te hebben bleek de nieuwe auto vanuit de fabriek krasjes te hebben en een doffe spiegel. Het vakmanschap en de glascoating van Eric hebben een prachtige auto opgeleverd. Service echt geweldig.
Jeffrey van Zanten
Jeffrey van Zanten
2021-08-25
Professioneel bedrijf en vriendelijk personeel. De auto ziet er weer als nieuw uit.
Pieter van Berkeling
Pieter van Berkeling
2021-06-11
Mijn 1 jaar oude BMW weer als nieuw en beschermd met een glascoating. Eric is een professional en dat zie je in alles. Ook tijdens het proces houd hij je met tekst en foto's op de hoogte. En het eind resultaat is verbluffend.
Het aanbod

Vander Details

Het aanbod

U kunt bij ons terecht voor het laten installeren van Anti-Steenslag folie, ook wel PPF genoemd. Ook kunt u bij ons terecht voor een behandeling met Carpro Cquartz en Opti-Coat. Komt u er niet helemaal uit welke behandeling het beste bij u past? Neem vrijblijvend contact op. Ik sta u graag te woord.

Neem contact op